Free Trial

Language switcher

–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

Kunde suksess programvare for bedre kundeopplevelser

Stor kundesuksessprogramvare lar deg tilby god kundestøtte. Vår alt-i-ett-løsning lar deg fokusere på å bygge nye relasjoner med kundene dine fordi den fokuserer på personalisering, hastighet og nytte.

LiveAgent lar deg kombinere alle kundekommunikasjonskanalene dine i en samlet innboks som alle i bedriften din har tilgang til. Dette gjør at alle ansatte kan se alle kundeinteraksjoner på ett sted og gir agenter muligheten til å begynne å bygge relasjoner med kundene dine.

logo clients forbes
logo clients airbus
logo clients nascar
logo clients usc
logo esky color
slido green

Hvorfor du trenger Kunde suksess programvarer

Nøkkelen til suksess i kundeservice er å ha et godt forhold til kundene dine. For å oppnå det er det viktig å gjøre det til en vane å svare på kundespørsmål raskt, effektivt og på en personlig måte. Imidlertid står mange online virksomheter overfor utfordringer når det gjelder å administrere spørsmålene i helpepulten, som igjen hindrer dem i å gi effektive svar.

questions

Følgene problem er de mest rapporterte når det kommer til å administrere hjelpepult oppgaver:

undraw inbox cleanup w2ur (1)

Tapte e-poster

De fleste e-postklienter der ute gjør det vanskelig å jobbe innenfor en delt innboks, da de ikke ble opprettet med tanke på samarbeid. Når du for eksempel arbeider med Outlook, kan du slette en medarbeiders arbeid uten at de selv vet det og omvendt. Som et resultat kan viktige e-postmeldinger lett gå seg vill, overse eller til og med slettes. Med LiveAgent vil alle ansatte ha tilgang til en delt innboks, noe som gjør det enkelt for lag å samarbeide.

Trege svar

Det er ikke en god policy å la kundene vente, ettersom de kan bli frustrerte. Imidlertid er dette ofte realiteten til kundeservice. Dette gjelder spesielt for organisasjoner med store støtteteam, da det er lett å overse viktige e-poster til det er for sent.

Imidlertid kan du med LiveAgent sette opp påminnelser for å følge opp e-post med høy prioritet. Som et resultat vil teamet ditt alltid fange viktige e-poster før det er for sent.

woman sitting down in office at her desk working on laptop and taking notes
undraw email campaign qa8y

Vanskeligheter med å samarbeide

Hvis du har et stort kundeserviceteam, kan det være vanskelig for alle å samarbeide ved hjelp av tradisjonelle e-postbokser. For eksempel, hvis teammedlemmer drar på ferie og de mottar viktige meldinger, kan de gå seg vill eller glemme.

Løsningen? LiveAgent gir deg en delt bedriftsinnboks som gjør at ansatte kan dele arbeidsmengden til utilgjengelige agenter.

Opptred administrering

Uten et delt system for styring av kundekommunikasjon er det ekstremt vanskelig å vurdere ytelsen til kundesupport. Med LiveAgent kan du overvåke alle meldingene som flyter mellom teamet ditt og kundene dine. Du kan enkelt oppdage problemer eller belønne teammedlemmer som gir kundene utmerket service.

Cartoon woman looking at graph

Møt LiveAgent - multi kanal kommunikasjons plattformen

Lost icon

Spor oppgaver og svar på dem

LiveAgent gir alle dine lag medlemmer en enkel vei på å spore kunders oppgaver og svare på dem. Den integrere alle formene av kunde kommunikasjon inn til en sømløs programvare. 

Group 370 icon

Multi-kanal løsninger for din bedrift

Endte om kundene kontakter deg via ringesenter, live-chat, sosiale media eller gjennom e-post, LiveAgent dekker deg så ditt lag kan kontinuerlig overvåke kunde kommunikasjon.

Clock icon

Kommuniser effektivt med LiveAgent

Nøkkelen til kunde suksess er kommunikasjon, og LiveAgent gir deg og ditt lag verktøyene du trenger for å kommunisere effektivt.

Peter Komornik

LiveAgent kombinerer utmerket live-chat, billettering og automasjon som lar oss gi eksepsjonell støtte til våre kunder.

Peter Komornik, CEO
logo slido black

Avanserte funksjoner

LiveAgent gir mange verktøy som kan ha lage en dramatisk innvirkning på ditt lags opptreden, og på din kundeservice suksess. Sammen lar disse verktøyene ditt lag sømløst kommunisere med dine kunder over flere kanaler.

email ticketing
undraw Savings dwkw

Den beste verdien for dine penger

Våres kunde suksess programvare har den høyeste rangeringen i sektoren og utklasser andre kundeservice programvarer som er dyrere og som gir mye mindre funksjoner.

Mobil hjelpepult applikasjon

Å sikre kundesuksess betyr å tilby kundene dine en flerkanalsopplevelse. Derfor har vi utviklet en dedikert, native app for både Android og iOS som integreres sømløst med webklienten din.

Selv om personalet ditt er borte fra skrivebordet sitt, kan de fortsette å samhandle med kundene dine via e-post, telefon og sosiale medier – alt på appen deres. Resultatet? Hver viktige melding vil motta et raskt svar.

undraw Mobile application mr4r
undraw connected world wuay

Helt flerspråklig

Vår kundesuksessprogramvare brukes over hele verden og leveres med full til delvis flerspråklig støtte. Den tilbyr 40+ app-språk og lar deg tilpasse alle spesielle bokstav- eller bokstavaksenter i applikasjonen.

Dette gir personalet ditt mulighet til å bruke morsmålet sitt når de svarer på kundespørsmål og forespørsler, og betyr at kundene dine kan søke hjelp på sitt eget språk.

Funksjoner som du trenger

Vårt intuitive billettsystem lar deg se alle dine kundeinteraksjoner på et øyeblikk, og lar deg automatisere mange vanlige kundeserviceoppgaver. Personalet ditt kan umiddelbart bytte mellom forskjellige kommunikasjonsformer, og du kan skreddersy kundeopplevelsen din etter de spesifikke behovene i din sektor ved å lage kontaktskjemaer og skreddersydde supportsentre.

LiveAgent forbedres og lager nye funksjoner konstant. LiveAgent gir allerede mer en 179+ hjelpepult funksjoner og over 40 integrasjoner.

undraw features overview jg7a

Over 21,000 bedrifter kan ikke ha feil

LiveAgent er klarert av noen av de største og mest prestisjetunge selskapene i verden. Les våres suksess historie og attester for å finne ut hvordan LiveAgent kan hjelpe deg med å oppnå kunde suksess, sikre kundelojalitet, og ta din kundestøtte til det neste nivå.

undraw app installation mbdv

LiveAgent tilpasser seg etter din bedrift

LiveAgent gir et kraftig kundesuksessverktøy for både nye og eksisterende selskaper. Hvis du nettopp starter en bedrift, vil det gi deg mulighet til raskt å bygge en kundebase og bygge lojalitet blant kundene dine. Hvis du er et etablert selskap som ønsker å ta kundeopplevelsen din til neste nivå, vil integrering av alle kundekommunikasjonskanalene i ett sentralisert system tillate personalet å kommunisere med kundene dine mye enklere og mer effektivt.

Vi har designet LiveAgent som en smidig kundeserviceløsning, og programvaren vår passer for bedrifter i alle størrelser. Uansett hvilken sektor du befinner deg i, eller hvor stort selskapet ditt er, kan vi hjelpe deg med å bygge bedre kommunikasjon med kundene dine.

Hva er kunde suksess programvare?

Programvare for kundesuksess vil hjelpe deg og teamet ditt med å administrere interaksjoner med kundene dine. LiveAgent er en SaaS-løsning som bringer all kommunikasjonen din i ett sømløst system.

Kundene dine bruker en rekke måter å nå ut som e-post, telefon, messengers eller live chat, slik at all kommunikasjon på ett sted hjelper kundeserviceagenter å forstå kundesaker bedre og svare raskere. LiveAgent sikrer også din interne kommunikasjon slik at du kan holde sensitive kundedata trygge.

Kundeservicesuksess er nøkkelen til å bygge en vellykket bedrift og et sterkt e-handelssamfunn. Programvare for kundesuksess kan forbedre måten du kommuniserer med kundene dine dramatisk på. Ikke bare vil de ansatte kunne nå kunder på tvers av flere kanaler, men du kan også overvåke ytelsen til kundeservicen.

undraw faq rjoy
undraw to do list a49b

Hvordan velge den rette programvaren

Markedet for kundesuksessprogramvare er overfylt, men hver leverandør vil tilby deg et annet sett med verktøy. Som med alle kjøpsbeslutninger, vil dine behov for kundesuksessprogramvare avhenge av bransjesektoren, størrelsen på virksomheten din og dine personlige behov.

De fleste programvareleverandører tilbyr grunnleggende funksjoner som inkluderer billetter, live chat eller et analytisk dashbord. De som er mer avanserte har automatisering, flere kunnskapsbaserte støttesystemer eller et annet verktøy for samarbeid.

Med LiveAgent gikk vi et skritt videre. Vi bygget call center-programvare rett inn i plattformen vår, slik at du enkelt kan bytte mellom telefonsamtaler og andre former for kommunikasjon. LiveAgent støtter også meldinger fra sosiale medier direkte fra det innebygde dashbordet, hvor du også kan svare på sosiale medier. Vårt unike billettsystem bringer alle former for kommunikasjon på ett sted.

Kunde suksess programvare sammenligning

Med så mange alternativer på markedet kan det være en skremmende oppgave å velge en kundesuksessprogramvare. Derfor har vi bygget LiveAgent for å være så smidig som mulig. Hvis du bare har ett medlem av kundesupportteamet, ikke noe problem: LiveAgent vil holde alle meldingene sine organisert. Hvis du har et stort team som arbeider med kundespørsmål, vil LiveAgent tillate dem å samarbeide og gi kundene dine den best mulige opplevelsen.

LiveAgent tilbyr alle disse funksjonene gjennom et intuitivt brukergrensesnitt som er enkelt å lære, og som du kan se viktige beregninger som indikerer hvor godt du betjener kundene dine. Å bruke LiveAgent er et røverkjøp, ettersom du får alle disse nyttige funksjonene til prisen for en gjennomsnittlig middag for to.

undraw mobile testing reah

Du Vil Være i Gode Hender

Vet du hva Huawei, BMW, Yamaha og O2 har tilfelles? Du gjettet riktig... LiveAgent!

Prøv det nu gratis Ingen Kreditt Kort Kreves

FAQ

Hva er en kunde suksess programvare?

Kunde suksess programvarer hjelper selskaper med å sikre at majoriteten av kundeinteraksjonene er tilfredsstillende. Hvordan? Ved å gi de nødvendige verktøyene til dine agenter daglig.

Hvorfor trenger jeg en kunde suksess programvare?

Kunde suksess programvarer gjør det lettere å håndtere store mengder av kundeoppgaver med funksjoner som SLAer, Tids Regler og Automatisk billett utdeling.

Hvordan definerer jeg kunde suksess.

Kunde suksess betyr at ditt selskap effektivt kan håndtere kunde oppgaver. Som et resultat, for å forfremme kundeoppbevaring, lojalitet og for å øke profitten av selskapet.

Våres nettsider bruker cookies. Ved og fortsette antar vi at du lar oss utplassere cookies som detaljert i våres prersonvern og cookies retningslinjer.

×

Avtal en-mot-en samtale og utforsk hvordan LiveAgent kan ta nytte av dine bedrifter.

We’re available on multiple dates

Avtal en demo