bruker-vennlig
ekstern help desk programvare.

Oppdag hvor enkelt eksternt samarbeid kan være.

  • ✓ Ingen etableringsgebyr    
  • ✓ Kundeservice 24/7    
  • ✓ Ingen kredittkort kreves   
  • ✓ Avbryt når som helst
Brukt av
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
helpdesk software animation

På leting etter ekstern helpdesk-programvare

Å jobbe eskternt med hjelp av en ekstern støtteprogramvare er i ferd med å bli den nye normalen for de fleste mennesker over hele verden.  Selv før COVID-19 utbruddet var eksternt arbeid på vei oppover. Arbeidsgivere blir mer og mer fleksible og fortsår at hardtarbeidende, kvalifiserte medarbeidere er en viktig ressurs for bedriften deres uavhengig av hvor de jobber fra.  Ifølge PRNewswire har 83% av bedriftene introdusert en fleksibel arbeidsplass politikk, eller planlegger å ta det i bruk. Hvorfor? Les videre for å finne ut.   
  • Category leaders badge for 2022 from GetApp
  • G2 badge for best relationship in small business summer 2022
  • G2 badge for best performer in mid-market summer 2022
real time collaboration - illustration

Hva er en ekstern helpdesk-programvare?

Programvarer som er brukt til eksternt arbeid lar deg samarbeide med teamet ditt og betjene kundene samtidig. Den rette programvaren for ekstern støtte bør ha funksjoner som hjelper deg med å kommunisere med dine medarbeidere og kunder fra flere kanaler, automatisering av arbeidsflyten, sporing av utført arbeid, og bistand med å lage omfattende rapporter.  

Hvorfor er ekstern arbeid programvare nyttig?

activity - gif

Øker ansattes produktivitet

I følge FlexJob’s årlige undersøkelse er 65% av respondentene mer produktive når de jobber fra hjemmekontor enn på en tradisjonell arbeidsplass grunnet færre distraksjoner og avbrudd.
heart turning black and white - gif

Øker arbeidstilfredshet

I følge Amerisleep’s studie er 57% av eksterne arbeidere mer fornøyde med jobben sin enn gjennomsnittsamerikaneren.
tune - gif

Reduserer ansattes stressnivå

Amerisleep sitt studie viste også at nesten 80% av de eksterne arbeiderene beskrev sitt stressnivå i løpet av arbeidsuken som enten “ikke stresset” eller bare “moderat stresset”
temperature weather - gif

Det er sunnere

Eksterne arbeidere har en tendens til å ta færre sykedager. Ifølge Indeed Remote Work Survey sa 50% av de eksterne arbeiderene at å jobbe hjemmefra reduserte sykedagene og 56% sa at det reduserte fraværet deres.
Savings illustration

Påvirker COVID-19 virksomheten din?

Hvis du går vanskelige tider i møte på grunna av koronaviruset, har vi alternativer for å hjelpe deg. Vi tilbyr kredittalternativer til kunder som ikke har råd til å betale for sitt månedlige LiveAgent-abonnement. Kontakt oss på live chat, eller send oss en e-post som beskriver situasjonen din, så kan vi ordne det med deg.

Nøkkelfunksjoner i en ekstern helpdesk-programvare

Riktig programvare for sporing av eksternt arbeid lar deg spore alt fra bruksstatestikk og agent ytelse til vurdering av kundetilfredshet. Lag omfattende rapporter etter tid, avdeling, agent, tag eller kanal.  Les mer…
En arbeids-administrasjonsprogramvare skal hjelpe deg med å administrere oppgavene, arbeidsmengden og agentene dine gjennom automatiserings funksjoner som tildeling av ansvar, optimale arbeidsbelastninger, distribuering av oppdrag, oppdage agentkollisjon og mer. Les mer…
Programvare for eksternt samarbeid skal støtte både interne og eksterne tale- og videosamtaler. Interne samtaler lar deg kommunisere med kollegene dine uten å måtte bruke tredjeparts-applikasjoner, og eksterne samtaler lar deg betjene kundene dine hjemmefra. Les mer…
Programvare for ekstern støtte tillater deg å kommunisere med dine kunder og kolleger fra ett dashbord. Bruk live chat for å hjelpe kundene dine i sanntid, og bruk interne chatter for å kommunisere med kollegene dine for å få eksterne programvare-team til å fungere.  Les mer…

Hvordan kan du bruke LiveAgent for eksternt arbeid?

LiveAgent er en one-stop-shop for alle eksterne kundestøtteteam.

Prøv LiveAgent idag

Vi har hjulpet bedrifter med å vokse og ta vare på kundene sine siden 2004. Vi har det som trengs for å heve din eksterne kundeservice til neste nivå.    
Web icon

Mer enn bare en ekstern arbeidsprogramvare

Det er en “one-stop-shop” for alle dine kundeservicebehov med billettsalg, live chat, kundesenter og støtte for sosiale medier.

Mest anmeldt & #1 rated

LiveAgent har vært den mest anmeldte og #1 rangerte helpdesk-programvareløsningen for små og mellomstore bedrifter i 2019 og 2020. 

Funksjonsrik og fleksibel

Verktøyet er fullpakket med 180+ funksjoner, 40+ integrasjoner og nesten uendelige tilpasningsmuligheter for å tilpasse seg til dine behov.

Du vil være i gode hender!

Vet du hva Huawei, BMW, Yamaha og O2 har tilfelles? Du gjettet riktig... LiveAgent!

Prøv det nu gratis Ingen Kreditt Kort Kreves

FAQ

Hva er den beste programvaren for ekstern hjelp på skrivebordet?

For å finne den beste eksterne helpdesk-programvaren for din bedrift, sjekk gjennomgangsplattformer som Capterra. Sammenlign funksjoner, priser og tilpasning. Velg de tre beste og start en prøveperiode. Hvert anerkjent selskap som tilbyr en helpdesk-løsning har en.

Hva er programvare for ekstern støtte?

Programvare for ekstern støtte gjør det mulig for agentene dine å yte kundeservice fra nesten hvor som helst med en enkel internettforbindelse. Dessuten er det en sentralisert kundeserviceprogramvare, der du kan automatisere agentoppgaver, analysere rapporter og svare kunder effektivt fra ett sted.

Hvordan sikre at eksterne kundeserviceagenter fungerer?

En ordentlig ekstern helpdesk-programvare viser rapporteringsverktøy, som lar deg se og spore agentens ytelse på daglig basis om nødvendig.

Related Articles to Programvare for ekstern helpdesk
Trenger du konkrete svar på spesifikke spørsmål angående programvaren vår? Kontakt oss, så kontakter vi deg direkte med svarene du trenger

Be omet forslag?

LiveAgent er et selskap som tilbyr en rekke forskjellige programvareløsninger for kundeservice, inkludert VoIP-telefonsystemer, selvbetjent programvare, programvare for innkommende kundesenter, klagehåndteringssystem og klientportalprogramvare. De tilbyr også opplæringsressurser og webinarer, og du kan kontakte dem via telefon eller e-post. Hvis du vil bli partner med dem, vil de også gi deg tilgang til et tilknyttet program. Dessuten, hvis du vil teste deres LiveAgent skrivebord, kan du registrere deg og vente på å motta innloggingsdetaljer via e-post. LiveAgent bruker også informasjonskapsler på sine nettsider, men du kan avslå disse hvis du ønsker det.

La din solo og frilans bedrift vokse med LiveAgent, den mest anmeldt og #1 vurderte hjelpepult programvaren for SMB i 2020. Hold deg nærmere dine kunder og hjelp dem raskt med LiveAgent.

Hjelpepult programvare for solo-entreprenører

LiveAgent tilbyr en omni-kanal hjelpepult programvare som lar deg strømlinje alle dine støtte forespørsler fra e-post, sosiale, telefon og live-chat i en innboks. Programvaren lar deg prioritere ditt arbeid ved å delegere verdslige og repeterende oppgaver til din hjelpepult programvare så dine agenter kan fokusere på å gi kundeforhold. LiveAgent tilbyr også 24/7 kunde støtte gjennom en omfattende selv-støtte portal som senker antall innkommende støtte billetter. Ved å bruke LiveAgents native multi-kanal tilnærming, kan du gi utmerket kundeservice gjennom alle de store kommunikasjons kanalene og automatisere dine repeterende oppgaver.

Ser du etter en gratis programvare for kundeadministrasjon? Ta en titt på LiveAgents fordeler og finn ut om det passer deg eller registrer deg for en gratis konto.

Ser du etter en gratis programvare for kundeadministrasjon?

En CRM-system gir små bedrifter muligheten til å segmentere kunder og se tidligere informasjon om dem for å forbedre kundekommunikasjonen. En flott gratis kundeadministrasjonsprogramvare kan redusere arbeidet ved å forene e-post, anrop, kundeportal og live chat-kommunikasjon i én innboks. Det inneholder også grunnleggende rapporter om kundeserviceytelse og muligheten til å dele billetter.

Kundeportalprogramvare vil øke kundelojalitet og salg. Prøv LiveAgent sin 14-dagers gratis prøveversjon og gjør kundeservicen din fantastisk.

En dedikert hub med kundeportal programvare

En kundeportal programvare kan hjelpe kunder med å finne svar på spørsmål uten å vente på hjelp fra agenter, samtidig som den forbedrer agent produktiviteten. LiveAgent sin kundeportal inneholder en kunnskapsbase, forum og tilbakemeldinger fra kunder. Ved å opprette en kundeportal kan du gi kundene dine tilgang til informasjon de trenger og frigjøre representantene dine fra vanlige spørsmål. Samtidig kan du opprette et dedikert sted for kundene dine å søke etter relevante kunnskapsbase artikler og diskutere nye funksjoner eller forbedringsforslag. Med LiveAgent sin selvbetjening til en lav pris i forhold til konkurrerende plattformer kan det lønne seg å vurdere denne kundeportal programvaren.

Ønsker du å migrere dataene dine fra Helpcrunch til en annen løsning? Ta en titt på LiveAgent og se fordelene. Start din gratis prøveperiode i dag.

Migrerer fra Helpcrunch til LiveAgent?

LiveAgent er en hjelpdesk-programvare som er den mest gjennomgåtte og #1-rangerte for SMB i 2020. Det tilbyr billetter for små bedrifter og profesjonelle markedsførere til $15/måned og billetter+chat til $29/måned. Huawei, BMW, Yamaha og Oxford University er noen av selskapene som har valgt LiveAgent for å tilby kundestøtte i verdensklasse. Ingen kredittkort kreves for å prøve det.

LiveAgent tilbyr en gratis billettprogramvare som effektiviserer e-post, live chat, kundesenter og kunnskapsbasekommunikasjon i én samlet innboks.

Gratis billettprogramvare

LiveAgent tilbyr programvare for kundeservice, VoIP-telefonsystemer, selvbetjening og e-postbehandling. De har en rekke alternativer og integrasjoner tilgjengelig, og tilbyr også støtte, opplæring og kostnadskalkulatorer. LiveAgent tilbyr gratis prøveperiode, og er tilgjengelig som en demo eller for salgskontakter. De bygger opp skrivebordet ditt i øyeblikket, og vil sende deg innloggingsdetaljene etter installasjonen er fullført. LiveAgent bruker også cookies på nettstedet sitt, og det forventes at du godtar dette i henhold til personvern- og informasjonskapselretningslinjene.

Våres nettsider bruker cookies. Ved og fortsette antar vi at du lar oss utplassere cookies som detaljert i våres prersonvern og cookies retningslinjer.

×
Avtal en-mot-en samtale og utforsk hvordan LiveAgent kan ta nytte av dine bedrifter.

Vi er tilgjengelig på flere datoer

Avtal en demo