Icanblink softphone anmeldelse

Icanblink softphone anmeldelse
Compare Icanblink softphone anmeldelse with other in: How Icanblink softphone anmeldelse is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
108 reviews

Softphones er programvareløsninger som gjør det mulig for brukere å ringe over internett. Med softphone-programvare kan du ringe og motta anrop, sende tekstmeldinger eller til og med foreta videosamtaler ved hjelp av datamaskinen din, en VoIP-tjeneste og en internettforbindelse.

Pricing
Starting from:
$ 0.00   per måned
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
2.8
Brukererfaring
2
Pris
5
Gjennomføring
1.5

Key takeaways

Pros

  • Enkel å installere og implementere
  • Enkel å bruke i de fleste situasjoner
  • Det er gratis

Cons

  • Fungerer ikke med alle VoIP-leverandører
  • Utdatert design som ikke reagerer
  • Ikke så fleksibelt som det kan være

Mens Blink kan være en pålitelig softphone for noen, kan det også være en skuffelse for andre. Blink prøver å være en brukervennlig softphone-app, men mislykkes på grunn av design som ikke reagerer, mangel på funksjonalitet med visse VoIP-tjenester og minimale støttealternativer for brukere. Imidlertid er appen generelt funksjonell og brukervennlig, noe som gjør den til en softphone for en gruppe brukere over hele verden.

Installasjonen av Blink er standard, du laster bare ned appen fra den offisielle nettsiden og installerer den på datamaskinen din. Det er ingen oppstartsveiledning tilgjengelig når du åpner appen for første gang. Mens Blink tilbyr en brukerveiledning på nettstedet deres, er det fortsatt ganske enkelt. De separate delene tilbyr kun viktig informasjon uten noen dedikert oppsettsveiledning. Selv om appen er relativt enkel å konfigurere, er en skikkelig og grundig brukerveiledning alltid verdsatt i tilfelle verste fall.

Setup window of Icanblink softphone software

For å koble til VoIP-leverandøren din, må du klikke på Blink-knappen under Blink-logoen øverst, og deretter velge Kontoer > Legg til konto. Legg inn SIP-adressen og passordet ditt, og du er ferdig. Du bør imidlertid merke deg at Blink kanskje ikke fungerer med alle VoIP-tjenesteleverandører. I mitt tilfelle koblet jeg Zadarma-kontoen min til Blink for å så finne ut at jeg ikke kan ringe noen. Jeg klarte ikke å finne ut hvorfor, siden det ikke er mange feilsøkingsalternativer tilgjengelig.

Icanblink add new number

For en app som presenterer seg selv som “En toppmoderne, brukervennlig SIP-klient”, er jeg ikke totalt enig så langt. Brukerveiledningen tar for seg det nevnte problemet; Det eneste den sier er imidlertid at problemet sannsynligvis er på VoIP-leverandørens side, og konkluderer med at ingen løsning er presentert overhodet. Jeg tror heller ikke påstanden er sann, siden jeg brukte Zadarma for hver anmeldelse av softphone så langt uten problemer. Jeg klarte å få Blink til å kjøre med deres egen SIP-tjeneste, og appen fungerte som den skulle.

Brukeropplevelse og funksjoner

Brukergrensesnittet kan bruke en oppdatering, siden det ser utdatert ut og ikke skalerer godt på en skjerm med høyere oppløsning. Jeg hadde problemer med å identifisere og få tilgang til knapper og ikoner fordi alt ser mindre ut enn det burde være. Å forstørre appvinduet gjør ikke designskalaen, du får bare et større vindu. Det andre problemet med det visuelle gjelder knapper og andre elementer.

Det meste av tekst er vanskelig å lese fordi ulike deler av appene er altfor små til å ta imot den. Det er ingen måte å gjøre disse separate elementene i appen større, og derfor ingen måte å gjøre tekst mer lesbar. Generelt ser alt ut til å være dårlig utformet og for lite til å være komfortabelt. Til tross for disse problemene fungerer grensesnittet og føles enkelt å bruke under de fleste omstendigheter.

Hovedskjermen til appen er ganske grei. Den fungerer også som kontaktliste som gir enkel tilgang til kontaktene dine. Du kan enkelt starte en samtale rett fra bunnen av hovedskjermen. I tillegg til å ringe, har du muligheten til å starte en videosamtale, sende en melding til kontakten eller be om skjermdeling.

Icanblink main screen with contacts

Skjermdeling er ikke til stede i alle softphone, så det er en fin tilleggsfunksjon å ha tilgjengelig. Det er også to andre knapper for å legge til en kontakt og deaktivere ringetonen.

Til slutt er det menyknappene øverst. Disse knappene er ganske praktiske og gir enkel tilgang til ulike hurtiginnstillinger, hovedkonfigurasjonen og hjelpeveiledningen.

I stedet for en dedikert talltastatur, har appen en søkefelt der du kan skrive inn et nummer eller finne en kontakt fra listen din. Fraværet av en digital talltastatur er kanskje ikke et stort problem for de fleste brukere, men det ville være fint å ha en som backup-alternativ. Det er egentlig ikke mye annet som skjer i appgrensesnittet, og det er bra fordi det holder appen enkel og ikke altfor rotete.

Søkefeltet fungerer som gå-til-verktøyet for de fleste oppgaver i Blink. Når du begynner å skrive et tall, gir det deg smart alternativer for hva du skal gjøre videre. Du kan legge nummeret til kontakter eller bytte til anrop. Du kan starte en samtale eller videosamtale, sende en melding eller be om skjermdeling ved å bruke knappene nederst. Det er hver handling som er tilgjengelig på én skjerm uten behov for å bytte mellom faner.

Kontaktlisten er en av de enkleste jeg noen gang har sett i en softphone-app. Den tilbyr bare muligheten til å legge til et navn og et profilbilde til et nummer. Selv om det er tilstrekkelig, er det for grunnleggende og inkluderer ikke noen midler for å legge til annen kontaktinformasjon, notater eller kommentarer.

Innstillingene tilbyr en god del tilpasnings- og tilpasningsalternativer. Du får de vanlige lyd- og videoinnstillingene der du kan velge enheter og forhåndsinnstillinger for samtalekvalitet. Det er også konfigurasjonsalternativer for chat og skjermdeling, samt logging og kontoinnstillinger. Til slutt kan du få tilgang til avanserte innstillinger som tilbyr litt ekstra konfigurasjon for SIP og filbehandling.

Icanblink settings

LiveAgent er i stand til å integreres med de fleste populære programvareløsninger for softphone. Blink fungerer dessverre ikke med LiveAgent. På grunn av Blink-appens problemer med visse SIP-kontoer, klarer ikke brukere å integrere Blink med LiveAgent, noe som er veldig skuffende. Jeg har prøvd å integrere Blink med LiveAgent flere ganger, endret innstillingene og til og med bestemt meg for å få en annen VoIP-konto, men jeg lyktes fortsatt ikke. Brukere som forventer å få en softphone som enkelt kan integreres med andre apper, bør derfor begynne å se etter andre alternativer.

Konklusjon

Blink prøver sitt beste for å være en brukervennlig softphone-app, men den mislykkes på mange fronter. Mens brukergrensesnittet er funksjonelt og enkelt å bruke, trenger det sårt en designoppdatering. Appen skalerer ikke riktig, noe som stopper brukervennligheten. At appen ikke kan romme enkelte VoIP-tjenester gjør den ubrukelig for brukergrupper som foretrekker å ha valgfrihet. Totalt sett fungerer Blink helt fint, problemet er at det fungerer på sine egne premisser og tillater ikke den sårt tiltrengte fleksibiliteten som en moderne softphone-app skal levere. Det gjør den til en perfekt softphone-app for én brukergruppe, og et ansvar for den andre.

Felles problemer

Jeg kan ikke koble til VoIP-leverandøren min

Blink støtter dessverre ikke alle VoIP-leverandører som er tilgjengelige på markedet. Du må mest sannsynlig velge en VoIP-tjenesteleverandør som støttes av Blink softphone for å kunne ringe.

Dette problemet er mest sannsynlig relatert til VoIP-leverandøren din. Prøv å bytte til en annen VoIP-tjeneste, eller be dem hjelpe deg med å konfigurere Blink.

Product reviews

Hvordan fungerer Twilio IVR-funksjonen og hvor enkel er den å implementere? Du kan finne ut om det i vår Twilio-anmeldelse.

Twilio IVR anmeldelse

LiveAgent er et selskap som tilbyr programvare for kundeservice og andre support-tjenester. De tilbyr ulike verktøy som VoIP-telefonsystemer, programvare for innkommende kundesenter, selvbetjent programvare, klagehåndteringssystem og mye mer. Selskapet tilbyr også opplæring gjennom sin blogg, ordliste og webinarserie. Du kan kontakte LiveAgents salgsavdeling for en demo eller abonnere på deres nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om LiveAgent-oppdateringer og rabatter. Installasjonsstatus for LiveAgent vises i prosent mens du venter. Deres nettsider bruker cookies, som er detaljert i selskapets personvern og cookie retningslinjer. Du kan kontakte selskapet via ulike kanaler som kontaktskjema, Messenger, Whatsapp og live-chat.

Zendesk IVR er et populært valg blant kunder. Resultatene av ytelsen i daglige scenarier kan bli funnet i denne anmeldelsen.

Zendesk IVR anmeldelse

Teksten omhandler LiveAgent, en programvare for kundeservice som tilbyr ulike løsninger som VoIP-telefonsystemer, selvbetjent programvare og klientportalprogramvare. Selskapet tilbyr også opplæringsressurser og muligheter for å bli partner. Teksten inkluderer også informasjon om å kontakte LiveAgent for en demo og å abonnere på deres nyhetsbrev. Installasjonsstatus for LiveAgent skrivebord vises også. Til slutt presenteres kontaktalternativer som en kontaktskjema, en WhatsApp-chat og live chat. Teksten inkluderer også informasjon om selskapets personvern- og informasjonskapselpolitikk.

MessageBird er en populær løsning blant IVR-programvare. Ta en titt på hvordan det går i daglig bruk i denne gjennomgangsartikkelen.

MessageBird IVR anmeldelse

Dette er en nettside for LiveAgent som tilbyr programvare for kundeservice og tilknyttede tjenester. Siden viser ulike typer programvare som er populære blant kunder, samt informasjon om priser og sertifikater. Det er også muligheter for å bli en partner med LiveAgent og delta i deres tilknyttede program. Nettsiden har også en blogg og ressurser for læring om kundeservice og programvare. Det er en demo tilgjengelig og kontaktinformasjonen inkluderer telefonnumre og en live-chat. Cookies er brukt på siden, og det må godkjennes før sending av kontaktformulær.

Vurderer du JustCall for sine IVR-evner? Ta en titt på vår funksjonsanmeldelse av JustCall IVR og finn ut om det er det riktige valget.

JustCall IVR anmeldelse

JustCall IVR-funksjonen tilbyr enkel implementering og et flott grensesnitt. Selv om IVR-byggeren kan forbedres ved å legge til en visuell representasjon av nivåer, er den fortsatt enkel å bruke for stort sett alle. Prisene starter på $24 per måned per bruker med IVR inkludert i hver plan, og Premium-planen tilbyr et bredt funksjonssett for mer avansert bruk. JustCall IVR-funksjonen er egnet for alle typer virksomhet og vil garantert fungere godt. Sjekk IVR-flyten for eventuelle feil og sørg for å aktivere Justcall IVR-byggeren fra innstillingene for anropsnummer.

Våres nettsider bruker cookies. Ved og fortsette antar vi at du lar oss utplassere cookies som detaljert i våres prersonvern og cookies retningslinjer.

×
Avtal en-mot-en samtale og utforsk hvordan LiveAgent kan ta nytte av dine bedrifter.

Vi er tilgjengelig på flere datoer

Avtal en demo