Zoiper softphone anmeldelse

Zoiper softphone er en programvare som gjør det mulig for brukere å ringe over internett. Softphone-programvaren er enkel å installere og tilbyr en gratisversjon for ikke-kommersiell bruk. Zoiper fungerer sømløst med LiveAgent og har en flott funksjonalitet og et grensesnitt som er nær perfeksjon. Betalte funksjoner er tilgjengelige, men gratisversjonen er tilstrekkelig for de fleste brukstilfeller. Zoiper er en pålitelig softphone-app og en fantastisk løsning for å ringe og motta anrop, sende tekstmeldinger og foreta videosamtaler.
Zoiper softphone anmeldelse
Compare Zoiper softphone anmeldelse with other in: How Zoiper softphone anmeldelse is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
216 reviews

Softphones er programvareløsninger som gjør det mulig for brukere å ringe over internett. Med softphone-programvare kan du ringe og motta anrop, sende tekstmeldinger eller til og med foreta videosamtaler ved hjelp av datamaskinen din, en VoIP-tjeneste og en internettforbindelse.

Pricing
Starting from:
$ 0.00   per måned
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.7
Brukererfaring
4.5
Pris
4.5
Gjennomføring
5

Key takeaways

Pros

  • Utrolig grensesnitt
  • Flott funksjonalitet
  • Superrask implementering
  • Ser ut til å være helt feilfri
  • Det er flott selv med gratisversjonen

Cons

  • Du må betale for ekstra funksjoner
  • Stadige påminnelser som oppfordrer deg til å oppgradere til betalt versjon

Zoiper er så nær perfeksjon som du kan komme. Foruten å være en pålitelig softphone-app som rett og slett fungerer utmerket, har den en av de raskeste oppsettene og implementeringene jeg noensinne har sett. Alle funksjoner ser ut til å være helt feilfrie. Zoiper ser bare ut til å være for godt til å være sant, spesielt siden grunnversjonen er gratis og helt tilstrekkelig for alle brukstilfeller. Generelt er Zoiper ganske enkelt en fantastisk softphone-app, og du vil ikke angre på avgjørelsen din hvis du bestemmer deg for å bruke den.

Installasjon og implementering av Zoiper

Zoiper kommer med tre versjoner av appen, en begrenset gratisversjon for ikke-kommersiell bruk, en betalt versjon for bedrifter, og en tilpasset løsning tilpasset dine behov. For formålet med denne testen lastet jeg ned gratisversjonen. Husk at noen funksjoner nevnt i denne anmeldelsen kun er til stede i den betalte versjonen av appen. Jeg må si at det var utrolig enkelt å komme i gang med Zoiper. App-installasjonen er ganske standard; det er ikke noe vanskelig som skjer. Det som overrasket meg positivt var at Zoiper tilbyr forhåndskonfigurerte innstillinger for et utvalg av VoIP-tjenester, slik at brukere som foretrekker bestemte tjenester ikke trenger å forholde seg til konfigurasjonen i det hele tatt.

Oppsettsprosessen er imidlertid ikke vanskelig selv for resten av oss som bruker en annen VoIP-tjeneste. Zoiper lar rett og slett ikke brukere snuble i mørket. Du får koble til VoIP-tjenesten din rett ved første lansering av appen uten unødvendig søk etter alternativet i innstillingene. Hele prosessen er utrolig enkel og Zoiper prøver til og med automatisk ulike konfigurasjoner uten ekstra innsats fra brukeren. Dette var absolutt en hyggelig overraskelse.

Zoiper softphone app welcome screen

Og den hyggelige opplevelsen slutter ikke der, siden Zoiper også fortsetter med appkonfigurasjonen. Den tilbyr en live-test av høyttalerne, mikrofonen og webkameraet ditt hvis du har en. Hele prosessen med å komme i gang med Zoiper er gjort enklere takket være denne innebygde guiden. Jeg har aldri følt behov for å slå opp etter en brukerveiledning eller søke gjennom fora på nettet fordi noe ikke ville fungere. Zoiper er uten tvil en av de jevneste softphones å komme i gang med.

Zoiper camera configuration window

Brukeropplevelse og funksjoner

Zopier tilbyr en behagelig, moderne og enkel grensesnittdesign som generelt ser bra ut og oppdatert. Grensesnittet er suverent – det ser rent ut og alt er der du forventer at det skal være helt fra første titt på appen. Det er ingen unødvendige grensesnittelementer som vil gjøre det vanskelig å navigere i appen, og ingen visuell rot tilstede.

Det største elementet på hovedskjermen er kontaktlisten, med mulighet for å bytte til nylige kontakter. Kontaktlisten har muligheten til å bytte mellom alle kontakter, nettkontakter og favoritter. Nylige lar deg derimot bytte mellom alle nylige kontakter, anrop og meldinger. Å bruke denne listen er enkelheten i seg selv, og det ser ikke ut til å være noen måte å gå seg vill. Plussknappen lar deg legge til kontakter eller importere kontakter.

Zoiper app main dashboard view

Å legge til nye kontakter er hvor ting blir spesielt bra. Det er de vanlige feltene for navn, firma- og visningsnavn, men det er også et ekstra alternativ for å legge til egendefinerte felt. Dette bør være standard for hver kontaktliste i alle apper som har en. Du kan lagre kontaktinformasjon av alle slag uten noen begrensninger, for eksempel for å lagre Facebook- eller Instagram-kontoer for å holde dem sikkerhetskopiert, eller bruk dette alternativet til å legge til tilpassede kommentarer, noe som rett og slett er fantastisk.

Zoiper - Add new field

Den øverste delen av appen har en søkefelt der du kan finne kontakter etter navn, eller skrive inn et telefonnummer. Du kan deretter legge den til i kontakter direkte fra søket, eller starte en samtale. Det er også det ekstra alternativet å ha en digital talltastatur, som er et flott alternativ for å ringe numre. Det er ingenting å legge til her, søket og oppringingen fungerer ganske enkelt bra, og det er ingenting å klage på.

Du kan også finne innstillinger i den øverste delen. De inkluderer kontoadministrasjon og muligheten til å legge til flere VoIP-tjenester. En interessant funksjon er muligheten til å slå sammen alle kontaktene dine fra Outlook, Gmail, MacOS, Windows og mer til Zoiper-appen. Disse kontaktene synkroniseres regelmessig, så kontaktlisten din vil alltid være oppdatert. Resten av innstillingene fokuserer på lyd, video og app-atferd. Alternativene er veldig sjenerøse, og du kan tilpasse appen og samtalene dine på flere måter, noe som uten tvil er flott. Merk at de fleste av de avanserte konfigurasjonsinnstillingene ikke er tilgjengelige i gratisversjonen.

Zoiper app - settings

Til slutt har den nederste delen av applikasjonen muligheten til å endre brukerstatus, talepostalternativer, volumkontroller og anropsinnstillinger. Du kan endre statusen din fra tilgjengelig til utilgjengelig, frakoblet, borte, lunsj og alt i mellom. Volumkontrollene er praktiske for raske justeringer. Tilgang til talepost er selvforklarende, mens samtaleinnstillinger tar brukeren til konfigurasjonen.

I utgangspunktet er det eneste negative med Zoiper den konstante påminnelsen om at det også finnes en betalt versjon av appen. Jeg hadde egentlig ikke noe imot alt det på grunn av hvor godt Zoiper ser ut og presterer under alle omstendigheter, men jeg antar at noen brukere ikke vil finne dette hyggelig. Det er imidlertid en liten pris å betale for en så flott softphone-applikasjon.

Zoiper - Pro features available after upgrade

Alle funksjonene i Zoiper fungerte utmerket, og jeg har ikke opplevd en eneste feil under testene mine. Samtalekvaliteten og den generelle funksjonaliteten var på nivå, og å jobbe med meldings- og videosamtalefunksjonene var en bit av kaken.

Priser

Mens gratisversjonen av Zoiper er helt perfekt og gjør en fantastisk jobb, finnes det også en betalt versjon av Zoiper for de som trenger noe ekstra. Denne betalte versjonen inkluderer HD-anropsstøtte, kryptering og et par andre ekstrafunksjoner for en engangsbetaling på $49,95. Til slutt kan du få en tilpasset løsning med logoen din, tilpasset grensesnitt, og du kan til og med velge funksjonssettet blant annet. Denne versjonen krever at du får et tilpasset tilbud basert på dine preferanser og antall brukere.

Hvordan fungerer Zoiper med LiveAgent?

Med ett ord, fantastisk. Zoiper har absolutt ingen problemer med å koble til LiveAgent-telefonsenterfunksjonene. Som nevnt tidligere i denne anmeldelsen, er tillegget til VoIP-tjenestekontoer en av de første delene av det første oppsettet. Det er ikke nødvendig å gå gjennom lange integrasjonsprosesser, du kan ganske enkelt koble til LiveAgent helt fra starten. Zoiper er blant de enkleste softphone-applikasjonene å integrere med LiveAgent helpdesk. Jeg anbefaler det på det sterkeste. Hvis du noen gang trenger en integreringsveiledning, her er den. Men heldigvis tviler jeg på at du noen gang trenger å bruke den.

Konklusjon

Zoiper er uten tvil en toppmoderne softphone-app, og en av de beste du kan få. Når det kommer til den mest grunnleggende funksjonaliteten, er den nær ved å være perfekt. Zoiper vil ikke svikte deg, uansett om du bestemmer deg for å betale for det eller gå for gratisversjonen av appen. Brukergrensesnittet er ganske enkelt flott og behagelig å navigere i, alle funksjoner fungerer helt feilfrie, og implementeringen og oppsettet er noe av det raskeste jeg noen gang har opplevd i noen programvare. Hvis du ønsker å gjøre samtalene og livet ditt enklere, er det ingen grunn til å se etter et annet alternativ. Zoiper har dekket deg hvert trinn på veien.

Felles problemer

Jeg har ingen lyd i Zoiper

Hvis du har problemer med lyd i Zoiper, prøv å løse problemet ved å gå til Innstillinger > Innstillinger > Lyd > Deaktiver “Bruk WASAPI”. Gå deretter til fanen Enhet og deaktiverte alternativet Bruk generisk HID. Klikk deretter OK og start Zoiper-appen på nytt. Gå til Innstillinger > Lydveiviser og gjør en lydsjekk for å finne ut om løsningen fungerte. Hvis du fortsatt opplever flere problemer, anbefaler vi deg å ta en titt på feilsøkingssiden for Zoiper.

Product reviews

Få mer informasjon om VoIP-nummeret. Forstå kundestøttekonsepter i dybden med enkle forklaringer fra fagfolk.

VoIP-nummer

En VoIP-telefonnummer lar deg foreta vanlige telefonsamtaler med en stabil internettforbindelse. Bedrifter er avhengige av VoIP-numre for å ringe og motta innkommende anrop, samt holde kontakten med kunder og opprettholde en sterk kundebase. VoIP-nettverket lar brukeren ringe og motta samtaler til drastisk lavere priser sammenlignet med tradisjonelle telefonselskaper. VoIP-nummer kan brukes til intern kommunikasjon og for å kontakte kunder i tilfelle problemer eller klager. Vanlige telefonnumre er knyttet til en fasttelefon, mens VoIP-nummer kan brukes med alle enheter på internett. Forskjeller inkluderer også priser, teknologi og overføringsmåte. Det er mulig å finne eieren av et VoIP-nummer og spore et ikke-fast VoIP-nummer ved hjelp av spesialiserte verktøy eller involvere myndighetene i tilfelle alvorlige hendelser. Bedrifter bør velge en pålitelig VoIP-leverandør og se etter høy kvalitet tilkobling for god lydkvalitet.

Ta en titt på vår anmeldelse av Icanblink softphone og se hvordan den presterte i våre daglige forretningstester.

Icanblink softphone anmeldelse

Programvaren LiveAgent tilbyr ulike løsninger for kundeservice, som et VoIP-telefonsystem, klagehåndtering og e-post behandling. De tilbyr også klientportalprogramvare og en selvbetjeningsløsning. LiveAgent tilbyr prøveperiode og ulike integrasjoner. De er også tilgjengelig for support, og har tutorialer og blogginnlegg. LiveAgent tar også sikkerhet seriøst med sine vilkår og betingelser, sikkerhetspolicy og personvernregler. De arbeider med å bygge skrivebord som skal sendes til kunder via e-post.

Foreta og motta internasjonale samtaler til lokale priser med LiveAgent softphone-programvare. Vi samarbeider med over 99% av VoIP-leverandørene.

Ledende softphone-programvare for B2B & amp; B2C virksomheter

LiveAgent blir anbefalt av flere kunder som en bedre løsning og en flott kommunikasjonsverktøy med mange funksjoner. Det hjelper bedrifter med å forbedre kundestøtte og øke både kundetilfredshet og salg. LiveAgent sparer også tid og krefter for kundestøttepersonell, og bli brukt på mange e-handelsnettsteder for å forbedre produktiviteten.

Bli kjent med VoIP. Forstå dybdeforklaringer fra fagfolk.

VoIP

Teksten omhandler LiveAgent-programvaren som tilbyr kostnadsbesparelser, høy servicekvalitet, kundestøtte og et utmerket leverandøromdømme i tillegg til andre funksjoner som selvbetjening, innkommende kundesenter og klagehåndteringssystem. LiveAgent tilbyr også prissetting, integrasjoner og datasikkerhet. Leseren kan kontakte LiveAgent for mer informasjon eller avtale en demo.

Våres nettsider bruker cookies. Ved og fortsette antar vi at du lar oss utplassere cookies som detaljert i våres prersonvern og cookies retningslinjer.

×
Avtal en-mot-en samtale og utforsk hvordan LiveAgent kan ta nytte av dine bedrifter.

Vi er tilgjengelig på flere datoer

Avtal en demo