Ekiga softphone anmeldelse

Ekiga er en gratis åpen kildekode-softphone, men den har mange ulemper, inkludert komplisert oppsett, forvirrende grensesnitt og hovedfunksjoner som ikke fungerer. Implementeringen og brukeropplevelsen er ubehagelige. Selv om det er egnet for lokale nettverkssamtaler, er det ikke egnet for andre typer samtaler. Bedrifter og enkeltpersoner bør finne en annen dedikert softphone.
Ekiga softphone anmeldelse
Compare Ekiga softphone anmeldelse with other in: How Ekiga softphone anmeldelse is doing on review portals
3.4
Average rating based on data from trusted review portals
17 reviews

Softphones er programvareløsninger som gjør det mulig for brukere å ringe over internett. Med softphone-programvare kan du ringe og motta anrop, sende tekstmeldinger eller til og med foreta videosamtaler ved hjelp av datamaskinen din, en VoIP-tjeneste og en internettforbindelse.

Pricing
Starting from:
$ 0.00   per måned
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Brukererfaring
3
Pris
5
Gjennomføring
3

Key takeaways

Pros

  • Det er gratis
  • Åpen kilde

Cons

  • Hovedfunksjonene fungerer ikke
  • Forvirrende grensesnitt
  • Komplisert oppsett
  • Stort sett ikke-funksjonell på alle måter

Ekiga er en åpen kildekode-softphone som trenger sårt en oppdatering. Installasjonen, implementeringen og brukeropplevelsen lar mye å være ønsket. Jeg fikk aldri hovedfunksjonene til å fungere ordentlig med en ekstern VoIP-tjenesteleverandør. Selv om denne softphone-appen ikke er en nybegynner på markedet, og mange brukere liker den for lokale nettverkssamtaler, er den fullstendig foreldet for alle andre typer samtaler. Det er noen få uunngåelige faktorer som fører til konklusjonen at bedrifter og enkeltpersoner bør se andre steder etter sin dedikerte softphone.

Ekiga homepage

Installasjon og implementering av Ekiga

Installasjonsprosessen er enkel nok, så du kan ganske enkelt klikke deg gjennom den, eller ta et øyeblikk og gå gjennom noen ekstra konfigurasjonsalternativer. Uansett vil du være ferdig med installasjonen på bare noen få minutter.

Ekiga setup windiw

Det som overrasket meg positivt i begynnelsen var at Ekiga har en oppstartsguide som lanseres sammen med den første lanseringen av appen. Ikke alle gratis softphone-programvare tilbyr en praktisk assistent under ditt første oppsett. Denne overraskelsen viste seg imidlertid å være ubehagelig etter at jeg begynte med oppsettet.

Assistenten inkluderer et par forklaringer og deretter en registrering som kan hoppes over til Ekiga SIP-tjenesten. Et av de første trinnene sa at jeg kan legge inn min SIP-kontoinformasjon fra en hvilken som helst SIP-tjeneste i neste avsnitt. Deretter sier den neste delen at jeg bare kan legge inn en Ekiga SIP-konto uten mulighet til å oppgi opplysningene mine fra andre SIP-leverandører. Jeg prøvde å registrere Ekiga-kontoen min, men nettstedet var utilgjengelig.

Ekiga welcome window

Jeg hoppet over dette trinnet helt, og heldigvis kan du legge til SIP-kontoen din senere direkte i appen uten behov for en guide. En annen registreringsmelding dukket opp like etter, denne gangen for Ekiga-utropstjenesten. Igjen var dette registreringsnettstedet utilgjengelig. Jeg er ikke sikker på om disse nettstedkoblingene har feilet eller om tjenesten rett og slett ikke fungerer lenger, siden jeg ikke kunne finne mer informasjon på nettet.

De neste installasjonstrinnene lar deg sette opp tilkoblingstype, lydenheter og videoinngang. Det var det. Jeg forventet mye mer av denne installasjonsveiledningen, siden den gjorde meg mer forvirret enn informert. For til slutt å legge til SIP-kontoen din, klikk på Rediger > Kontoer. og deretter igjen klikk på Konto i det nye vinduet. Du kan legge til SIP- eller H.323-kontoen din her.

Hvis du tror problemene slutter her, må jeg skuffe deg. Det nye vinduet der du faktisk legger til en konto har felt med forvirrende navn, og jeg måtte faktisk konsultere hjelpedelen av appen for å fullføre denne enkle prosessen. Appen ville registrere kontoen min, men jeg kunne ikke ringe i det hele tatt. Hjelpealternativet tok meg til en av de mest grunnleggende hjelpeguidene jeg noen gang har sett. Det ga meg aldri noen innsikt i hva jeg gjorde feil under oppsettet.

Adding SIP account to Ekiga softphone app

Jeg fikk aldri samtale- eller meldingsfunksjonene til å kjøre med VoIP-leverandørnummeret mitt (jeg brukte Zadarma med LiveAgent). Dette var ikke mitt første softphone-oppsett, og jeg støter sjelden på så mange problemer under implementeringen, så jeg kan med sikkerhet si at denne appen trenger en oppdatering for å få den til å fungere igjen.

Ekiga-funksjoner og brukeropplevelse

Grensesnittet til Ekiga-applikasjonen er ikke veldig bra, og dette inkluderer både designet og utseendet til appen. En utdatert visuell design ville ikke vært et så stort problem hvis det var funksjonelt og enkelt å navigere, men det er ikke tilfelle. Grensesnittet er i beste fall forvirrende å navigere, noe som sier mye om en app som har svært få funksjoner, og derfor bør være enkel å bruke. Appen åpner et nytt vindu nesten hver gang du klikker på en knapp, og de fleste vinduer skaleres ikke engang riktig (testet på Windows 10).

Noen ganger forblir spesifikke vinduer i Ekiga-appen på skjermen hvis du klikker på en annen app, og når du vil tilbake til Ekiga, må du spesifikt velge ett av de mange åpne vinduene for å komme dit du vil. Appen føles og oppfører seg totalt sett kjip og frustrerende å bruke mesteparten av tiden.

Connecting audio and video devices to Ekiga softphone app

De fleste innstillingene er forvirrende å navigere og forstå, og jeg hadde problemer med oppsett med jevne mellomrom. Samtalene mine ville ikke koble seg på grunn av feil innstillinger i begynnelsen, og det var ingen forklaring på hvorfor. Registrering av nye SIP-kontoer ville ikke aktivere dem selv om appen oppga at de er tilkoblet. Jeg har aldri opplevd denne typen problemer med noen annen softphone-programvare.

Nå er selve grensesnittet ganske enkelt og den grunnleggende funksjonaliteten fungerer som du forventer. På hovedskjermen er det fire knapper som tar deg til talltastaturet, anropsloggen og kontaktlisten. Den fjerde knappen har beskrivelsen «Vis bilder fra kameraenheten din».

Talltastaturet er selvforklarende. Den tilbyr en enkel design som fungerer, og du kan bruke talltastaturet og musen til å legge inn et tall. Du har også muligheten til å endre statusen din og legge til en egendefinert melding til den.

Ekiga dial pad

Som du forventer, inkluderer samtalehistorikken detaljert informasjon som tid, status og lengde på samtalen. Høyreklikk på et tidligere anrop lar deg foreta et nytt anrop, sende en melding eller legge anropet til en lokal liste. Du kan også slette listen her.

Ekiga call history

Kontaktlisten viser kontakter, selv om det ikke er noe alternativ for å legge til en ny kontakt. Hvis du vil legge til en ny kontakt, må du gå til Chat > Legg til ny kontakt. Nå, da jeg gjorde dette for første gang under testen min, trodde jeg at appen frøs. Det tok meg et minutt å finne ut at det ikke frøs, men faktisk åpnet et nytt vindu i bakgrunnen som førte til at hovedvinduet i Ekiga ble ubrukelig.

Kontaktalternativene inkluderer bare navnet, SIP-nummeret og muligheten til å legge til en kontakt i en gruppe. Du kan også legge til en ny gruppe. Det er ingen andre alternativer tilgjengelig, ingen måte å legge til ytterligere kontaktinformasjon, og ingen måte å legge igjen et notat eller en kommentar i kontaktdetaljene. Kontaktlisten kan definitivt bruke forbedringer for å holde tritt med annen softphone-programvare.

Add new contact Ekiga

Til slutt er det «Vis bilder fra kameraenheten din»-knappen. Nå vet jeg ikke nøyaktig hva denne uvanlig navngitte knappen gjør, men min mest åpenbare gjetning er at den skal tillate videosamtaler. Jeg fant aldri ut av det, for hver gang jeg klikket på knappen åpnet det et nytt vindu med en forhåndsinnstilt avatar i stedet for webkamerafeeden min.

Jeg fiklet med innstillingene og klikket på «Oppdag enheter». Det gjorde ingenting, og jeg hadde ingen mulighet til å fortsette å teste denne funksjonen. Jeg gjorde mitt beste for å få kamerafeeden til å fungere i andre konfigurasjonsalternativer, men jeg fant ikke noe annet som ville få denne funksjonen til å fungere.

call window in Ekiga softphone

Jeg kan bare anta at samtalene kan fungere på et internt nettverk, som jeg til slutt ikke hadde vært i stand til å teste. Du har også muligheten til å sende meldinger, som inkluderer enkle tilleggsfunksjoner som muligheten til å fet, kursiv og understreke tekstbiter i ulike fonter. Dette er ledsaget av muligheten til å legge til emojis.

Priser

Ekiga er åpen kildekode og gratis for alle, så du kan bare laste det ned uten å måtte hente kredittkortet ditt. Hvis du vil leke med den åpne kildekoden og prøve å få appen til å fungere, kan du finne den nyeste versjonen på appens nettside.

Hvordan fungerer Ekiga med LiveAgent?

Ekiga fungerer ikke med LiveAgent, selv om det burde. Jeg har prøvd forskjellige tilnærminger, sett etter rettelser og prøvd å integrere denne softphone-appen med LiveAgent om og om igjen til ingen nytte. Problemet er ikke på siden av LiveAgent, siden jeg hadde vært i stand til å koble til flere andre softphone-apper med den uten store problemer. Ekiga-appen ville rett og slett ikke koble seg til telefonsentersystemet, og jeg hadde ingen mulighet til å prøve den ut. Det eneste levedyktige svaret er at Ekiga ikke fungerer med LiveAgent, og at du bør se etter andre softphone-systemer.

Konklusjon

Totalt sett var softphone fra Ekiga forvirrende og frustrerende å bruke. Hovedfunksjonene klarte rett og slett ikke å aktiveres, grensesnittet gir noen ganger ikke mening, og de sekundære funksjonene kan bruke en stor justering for å fungere bedre. Med så mange gode gratis softphone-alternativer tilgjengelig, er det ingen gyldig grunn til å anbefale Ekiga. Siden det er åpen kildekode, antar jeg at erfarne utviklere kan få koden til å fungere. Hvis du vil ringe med en gang etter oppsett, bør du se etter en annen gratis løsning i stedet.

Felles problemer

Ekiga fungerer ikke

Ekiga støttes ikke lenger offisielt, og den mottar ingen regelmessige oppdateringer. Det er noen løsninger tilgjengelig på nettet, men vi anbefaler at du bytter til en annen softphone som mottar regelmessige oppdateringer.

Product reviews

Få mer informasjon om VoIP-nummeret. Forstå kundestøttekonsepter i dybden med enkle forklaringer fra fagfolk.

VoIP-nummer

En VoIP-telefonnummer lar deg foreta vanlige telefonsamtaler med en stabil internettforbindelse. Bedrifter er avhengige av VoIP-numre for å ringe og motta innkommende anrop, samt holde kontakten med kunder og opprettholde en sterk kundebase. VoIP-nettverket lar brukeren ringe og motta samtaler til drastisk lavere priser sammenlignet med tradisjonelle telefonselskaper. VoIP-nummer kan brukes til intern kommunikasjon og for å kontakte kunder i tilfelle problemer eller klager. Vanlige telefonnumre er knyttet til en fasttelefon, mens VoIP-nummer kan brukes med alle enheter på internett. Forskjeller inkluderer også priser, teknologi og overføringsmåte. Det er mulig å finne eieren av et VoIP-nummer og spore et ikke-fast VoIP-nummer ved hjelp av spesialiserte verktøy eller involvere myndighetene i tilfelle alvorlige hendelser. Bedrifter bør velge en pålitelig VoIP-leverandør og se etter høy kvalitet tilkobling for god lydkvalitet.

Hvordan fungerer Twilio IVR-funksjonen og hvor enkel er den å implementere? Du kan finne ut om det i vår Twilio-anmeldelse.

Twilio IVR anmeldelse

LiveAgent er et selskap som tilbyr programvare for kundeservice og andre support-tjenester. De tilbyr ulike verktøy som VoIP-telefonsystemer, programvare for innkommende kundesenter, selvbetjent programvare, klagehåndteringssystem og mye mer. Selskapet tilbyr også opplæring gjennom sin blogg, ordliste og webinarserie. Du kan kontakte LiveAgents salgsavdeling for en demo eller abonnere på deres nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om LiveAgent-oppdateringer og rabatter. Installasjonsstatus for LiveAgent vises i prosent mens du venter. Deres nettsider bruker cookies, som er detaljert i selskapets personvern og cookie retningslinjer. Du kan kontakte selskapet via ulike kanaler som kontaktskjema, Messenger, Whatsapp og live-chat.

Zendesk IVR er et populært valg blant kunder. Resultatene av ytelsen i daglige scenarier kan bli funnet i denne anmeldelsen.

Zendesk IVR anmeldelse

Teksten omhandler LiveAgent, en programvare for kundeservice som tilbyr ulike løsninger som VoIP-telefonsystemer, selvbetjent programvare og klientportalprogramvare. Selskapet tilbyr også opplæringsressurser og muligheter for å bli partner. Teksten inkluderer også informasjon om å kontakte LiveAgent for en demo og å abonnere på deres nyhetsbrev. Installasjonsstatus for LiveAgent skrivebord vises også. Til slutt presenteres kontaktalternativer som en kontaktskjema, en WhatsApp-chat og live chat. Teksten inkluderer også informasjon om selskapets personvern- og informasjonskapselpolitikk.

Bli kjent med mer om ekkokansellering. Forstå det i dybden med forklaring fra fagfolk.

Ekko kansellering

Teksten handler om en datamigreringssystemstatus og selskapet LiveAgents tjenester innenfor kundeserviceprogramvare. Det nevnes også deres tilknyttede læreblogg og webinarer, samt muligheten for å bli en partner. Teksten avsluttes med en beskjed om at de bygger et LiveAgent skrivebord og en oppfordring til å avtale en demo for å utforske deres tjenester nærmere.

Våres nettsider bruker cookies. Ved og fortsette antar vi at du lar oss utplassere cookies som detaljert i våres prersonvern og cookies retningslinjer.

×
Avtal en-mot-en samtale og utforsk hvordan LiveAgent kan ta nytte av dine bedrifter.

Vi er tilgjengelig på flere datoer

Avtal en demo