Flowlu kunnskapsbase anmeldelse

Flowlu kunnskapsbase anmeldelse
Compare Flowlu kunnskapsbase anmeldelse with other in: How Flowlu kunnskapsbase anmeldelse is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
771 reviews

Flowlu er en stor kunnskapsbaseprogramvare som tilbyr alle viktige kunnskapsbasefunksjoner. Selv om det ikke tilbyr noe ekstra når det kommer til funksjonalitet, har det et jevnt og utrolig godt designet grensesnitt som sikrer en flott opplevelse. Den har også veldig rimelige priser,…

Pricing
Starting from:
$ 39   per måned
Equal to LiveAgent's Small plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.8
Brukererfaring
5
Pris
4.5
Gjennomføring
5

Key takeaways

Pros

  • Glatt og godt designet grensesnitt
  • Enkel navigering
  • God pris og en gratis plan

Cons

  • Funksjoner bringer ikke noe nytt

Flowlu er en stor kunnskapsbaseprogramvare som tilbyr alle viktige kunnskapsbasefunksjoner. Selv om det ikke tilbyr noe ekstra når det kommer til funksjonalitet, har det et jevnt og utrolig godt designet grensesnitt som sikrer en flott opplevelse. Den har også veldig rimelige priser, men du må vurdere om det er verdt å betale for tilleggsfunksjoner, og om du kommer til å trenge dem eller ikke. Uansett kan du ikke gå galt med Flowlu kunnskapsbase. Ta en titt på anmeldelsen nedenfor og finn ut mer om hvordan den fungerer.

Komme i gang med Flowlu

Flowlu er en omfattende løsning fokusert på å gjøre mange forretningsprosesser enklere og brukes ofte som en dedikert kunnskapsbaseprogramvare. Den tilbyr funksjoner og verktøy for håndtering av kundeforhold, prosjektledelse, oppgave- og teamledelse, samt økonomi, fakturering, problemsporing, klientportal og tankekart. La oss ta en titt på Flowlu kunnskapsbase-funksjonen, og se hvordan den fungerer.

Flowlu features

Flowlu har en enkel registreringsprosess som vil få deg i gang med gratisversjonen på kort tid. Alt som trengs er din e-post og grunnleggende informasjon om deg selv eller din bedrift. Når du er ferdig med registreringen, vil du umiddelbart bli ført til Flowlu-dashbordet, og du kan starte med onboarding-prosessen. Onboardingen lar deg fylle ut profilinformasjon og firmakontoinformasjon, samt velge verktøyene du vil bruke i Flowlu-kontoen din.

Flowlu - Onboarding process - knowledge management section

Kunnskapsbase og kunnskapsadministrasjon er to av disse alternativene, så sørg for at du sjekker disse elementene hvis du vil bruke Flowlu primært som din kunnskapsbaseprogramvare. Flowlu tilbyr alternativer for intern og ekstern kunnskapsbase, men det er i hovedsak den samme funksjonen. Du trenger bare å tillate gratis tilgang til noen av kunnskapsbasene dine og gjøre den offentlig for besøkende på nettet. Før du begynner, må du konfigurere funksjonen først. Onboarding tilbyr en enkel guide som viser deg trinnene for å lage din første kunnskapsbase.

Flowlu - Completed knowledge management onboarding

Grensesnittet i Flowlu ser veldig hyggelig og moderne ut. Du kan finne hele verktøysettet i venstre menypanel og alt er tydelig merket, så du bør ikke ha noen problemer med å finne det du leter etter. Den vil på en smart måte vise deg hvilke oppgaver du må fullføre for dagen, i tillegg til at du kan se nylige oppdateringer fra kollegene dine (eller Flowlu-boten) på dashbordet på hjemmesiden.

Welcome to Flowlu message

Brukeropplevelse og funksjoner

Grensesnittet fungerer perfekt, og det er absolutt ingen problemer med tilgang til kunnskapsbase. Du får tilgang til kunnskapsbasen i Flowlu ved å klikke på kunnskapsbaseikonet i venstre menypanel. Det er ganske enkelt og lett tilgjengelig, noe som ikke kan sies om alle kunnskapsbaseløsninger. Noen ganger må du sette pris på de små tingene, og dette er en av de gangene. Funksjonen åpnes ikke som et fullstendig vindu først, men som en egen fane som skyves fra menylinjen. Det ser ganske kult ut, og det gir ekstra fleksibilitet hvis du klikker feil ved et uhell. Du kan raskt velge et annet alternativ fra menyen.

Flowlu - Knowledge bases overview

Hele grensesnittet ser ut og føles utrolig glatt, som en forseggjort, gjennomtenkt mekanisme som ikke bare ser bra ut, men som også er funksjonell. Du kan klikke på Pluss-ikonet for å opprette en ny kunnskapsbase, som viser et annet glidende element fra høyre side. Her kan du navngi og beskrive kunnskapsbasen din, samt velge en skriftfarge, legge til et tittelbilde, velge en layout og ta en avgjørelse om du vil tillate kommentarer til artikkelen din i kunnskapsbasen. Så langt ser alternativene ganske bra ut, og du kan endre dem når som helst.

Flowlu - Set knowledge base design

Når du har angitt din nye kunnskapsbase, vil grensesnittet raskt invitere deg til å begynne å skrive en ny artikkel. Når du klikker på Opprett en ny artikkel, vil et annet skyveelement vises, og du vil bli introdusert til Flowlu kunnskapsbase-artikkelredigering. Tekstredigereren ser like flott ut som resten av Flowlu-nettapplikasjonen, og den tilbyr et enkelt, men lett å navigere i grensesnitt med alle verktøy synlige umiddelbart. Utvalget er ikke det største jeg noen gang har sett, men det inneholder alle nødvendige verktøy.

Flowlu - Add knowledge base article

Du kan fritt skrive tekst og bruke overskrifter som du finner under formateringsalternativet i verktøylinjen. Redaktøren støtter enkel å legge til bilder, videoer og lenker, så det er absolutt ingen problemer med å gjøre artiklene dine på topp og fulle av relevante medier. Sist, men ikke minst, får du flere alternativer i høyre panel der du kan håndtere grunnleggende SEO, tagger og billettstatus. Du kan også legge ved filer fra Google Disk. I tillegg er det muligheten til å velge en overordnet artikkel, som skal tillate enkel kategorisering og organisering av artiklene dine.

Flowlu - Knowledge base articles overview

Totalt sett er Flowlu kunnskapsbase superenkel å bruke, og du bør ikke ha noen problemer med å få tilgang til funksjonene du trenger. Det er ingen ekstra funksjonalitet som vil gi noe ekstra verdi sammenlignet med andre løsninger, men igjen, du trenger det egentlig ikke. Det viktigste er at grensesnittet er behagelig å navigere i, og gir enkel tilgang til kunnskapsbasen og redaktøren.

Priser

Flowlu tilbyr fem prisplaner med varierte funksjoner. Hver plan har en kunnskapsbase. Dyrere planer tilbyr flere funksjoner samtidig som de fjerner funksjonsbegrensninger med høyere månedlige abonnementer. Det er også en gratis plan med begrensede funksjoner tilgjengelig, men du kan starte en prøveversjon av hvilken som helst av de betalte planene hvis du vil. La oss ta en titt på hver plan og hva den tilbyr.

Gratis

Gratisplanen tilbyr 1 GB lagringsplass og har en grense for to brukere. Du kan håndtere ubegrensede prosjekter og oppgaver, lagre ubegrensede kontakter, og du har også tilgang til CRM-automatisering. Andre funksjoner inkluderer fakturering og nettbetalinger, utgiftssporing, én prosjektmal og én kunnskapsbase.

Lag

Teamplanen koster $39 per måned for 8 brukere med det månedlige abonnementet, eller $29 per måned for 8 brukere med det årlige abonnementet. Den tilbyr 10 GB lagringsplass. Du får alle funksjonene fra gratisplanen, men med 3 prosjektmaler og 2 kunnskapsbaser. Du får også oppgaveautomatisering, API og webhooks, e-postintegrasjon og tidsregistrering.

Bedrift

Forretningsplanen koster $74 per måned for 16 brukere med det månedlige abonnementet, eller $59 per måned for 16 brukere med det årlige abonnementet. Den gir 50 GB lagringsplass. Du får alle tidligere funksjoner med 6 prosjektmaler og ubegrensede kunnskapsbaser, samt egendefinerte feltfunksjonen.

Profesjonell

Den profesjonelle planen koster $149 per måned for 25 brukere med det månedlige abonnementet, eller $119 for 25 brukere med det årlige abonnementet. Den gir 100 GB lagringsplass. Den eneste store forskjellen i denne planen er at du får 20 prosjektmaler med alle funksjonene fra tidligere planer.

Bedrifter

Enterprise-planen koster $249 per måned for et ubegrenset antall brukere, eller du kan betale $199 hvis du velger det årlige abonnementet. Du får alle funksjoner fra tidligere planer, uten grenser for prosjektmaler.

Konklusjon

Flowlu er en velbalansert kunnskapsbaseprogramvare til en svært rimelig pris som tilbyr et utrolig flott grensesnitt og en brukervennlig kunnskapsbasefunksjon. Selv om det kanskje ikke tilbyr fancy avanserte funksjoner, er det det tilbyr mer enn nok for alle til å lage fantastiske kunnskapsbaser og omfattende artikler. Det er mer enn rimelig for lag i alle størrelser, og du får fantastiske funksjoner i alle pakkene. Det eneste du bør vurdere er hvor nyttige disse funksjonene vil være for virksomheten din.

Felles problemer

Hvordan kan jeg endre brukertilgang til Flowlu kunnskapsbase?

Du kan endre tilgang for brukere på applikasjonsnivå og kunnskapsbasenivå. For å endre det på applikasjonsnivå, gå til Markedsplass > Kunnskapsbase > Innstillinger for brukertilgang. Du kan endre tilgangsnivået for hver bruker separat i denne delen. Hvis du vil endre hvem som kan redigere artikler og komme dypere inn i tilgangsnivåer, går du til innstillingene for en av kunnskapsbasene dine og går til Tilgang. Du kan endre brukertillatelser i denne delen.

Hvordan kan jeg bruke et tilpasset domene med Flowlu kunnskapsbase?

Gå til domenets kontrollpanel og finn innstillingen der du kan endre DNS-poster. Finn deretter CNAME-posten for domenet ditt og pek posten fra domenet til “hc.flowlu.com”. Åpne deretter innstillingene for kunnskapsbasen og gå til Ekstern side. Merk av for endre domenenavnet-boksen og skriv inn ditt egendefinerte domenenavn uten https://.

Product reviews

Lurer du på om Freshdesk tilbyr den rette kunnskapsbasefunksjonen for din bedrift? Ta en titt på vår anmeldelse og finn ut!

Freshdesk kunnskapsbase anmeldelse

LiveAgent er en plattform for kundeservice som tilbyr programvare for blant annet innkommende kundesenter og klagehåndteringssystem. De tilbyr både selvbetjent programvare og klientportalprogramvare. Plattformen har også integrasjonsmuligheter og er tilgjengelig via VoIP-telefonsystemer. Det er mulig å bli partner med LiveAgent, og de tilbyr også skrivetest og kostnadskalkulator. Videre tilbyr de ulike maler for kundeservice og har ordliste og webinarer tilgjengelig. Det vektlegges også at LiveAgent tilbyr brukerstøtte via en egen støtteportal, og at selskapet har fokus på sikkerhet og personvern.

Ønsker du å lære mer om Deskeros kunnskapsbase? Ta en titt på artikkelen vår for å finne ut hvordan den fungerer og hvordan den presterte i testene våre.

Deskero kunnskapsbase anmeldelse

Deskero er en skybasert løsning for kundeserviceadministrasjon som tilbyr kunnskapsbaseprogramvare. Programvaren har en flott artikkelredaktør, godt design og enkel navigasjon. Deskero har tre prisløsninger, hvor hver plan tilbyr andre kommunikasjonsverktøy. Imidlertid kan kunnskapsbasefunksjonene være veldig grunnleggende, og det finnes en ulogisk knappeplassering i kunnskapsbasen. Deskero tillater også tilpasning av artiklene dine ved å legge til kode, bilder og videoer. Deskero-prisene kan virke skuffende i forhold til mangel på funksjoner. Deskero er en generelt brukervennlig hjelpedesk-programvare som kan tilpasses i innstillingene.

Vurderer du Zendesk kunnskapsbase? Ta en titt på vår anmeldelse og finn ut om det er riktig kunnskapsbaseprogramvare for din bedrift.

Zendesk Suite kunnskapsbase anmeldelse

Zendesk Suite er en robust kunnskapsbaseprogramvare med mange funksjoner og brukervennlig redaktør. Imidlertid kan ekstra kostnader for oppgraderinger og høyere priser være en ulempe, og support kan være vanskelig å kommunisere med. Selv om det er enkel å opprette en gratis prøvekonto, kan navigering på nettstedet være utfordrende, og støtteartiklene kan være utilstrekkelige for nye brukere.

Vurderer du Aircall for dine IVR-behov? Ta en titt på vår anmeldelse og finn ut hvordan den presterte under våre generelle tester.

Aircall IVR anmeldelse

Aircall's IVR system is professional and straightforward to set up. The custom text-to-speech voice recording enhances the experience, while language options add to the international feel. Aircall's pricing is affordable, starting at $30 per month for Essentials, with access to over 50 integrations, SMS, key call features, and unlimited outgoing calls. Professional and Custom plans also offer advanced analytics, support, and sales features. While Aircall does not directly support multi-level IVR, users can simulate the experience by setting up multiple smaller IVRs for each available number. If users encounter any issues, support is available through Aircall's troubleshooting guide or customer support team.

Våres nettsider bruker cookies. Ved og fortsette antar vi at du lar oss utplassere cookies som detaljert i våres prersonvern og cookies retningslinjer.

×
Avtal en-mot-en samtale og utforsk hvordan LiveAgent kan ta nytte av dine bedrifter.

Vi er tilgjengelig på flere datoer

Avtal en demo